Szkolenie: Zarządzanie konfekcjonowaniem towarów
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest poznanie zasad konfekcjonowania. Konfekcjonowanie to usługi porcjowania, pakowania różnego rodzaju produktów w zestawy do wysyłki bądź sprzedaży detalicznej. Usługi konfekcjonowania produktów pozwalają na: sortowanie, zestawianie, łączenie, pakowanie i oznaczanie towarów zgodnie z wymogami klienta. Konfekcjonowanie to pojęcie ogólne, łączące co-manufacturing i co-packing.
Co-manufacturing polega na kompletowaniu gotowych produktów z różnych komponentów, montażu poszczególnych części składowych, przesyłanych od różnych producentów, zgodnie z instrukcją klienta. Finalny produkt jest następnie pakowany i wysyłany do końcowego odbiorcy. Co-packing zaś to usługa polegająca na kompleksowym pakowaniu wyrobów gotowych, przygotowywaniu dedykowanych zestawów promocyjnych, pakietów i standów oraz etykietowaniu zgodnie z zamówieniem klienta, a następnie ich transport do miejsca docelowego. Często jest ona wykorzystywana przy tworzeniu kompletów promocyjnych, tematycznych, gdzie oprócz doboru właściwych produktów należy dostosować opakowanie. Co-packing to pojęcie o bardzo szerokim znaczeniu, kryjące w sobie szereg procesów związanych z pakowaniem towarów, z ich przepakowywaniem i konfekcjonowaniem. Zarządzanie gospodarką opakowaniową ściśle związane jest z systemami ekologicznymi, jak również elementami cyfryzacji w oznakowaniu.
Liczba godzin: 15
Grupa docelowa: osoby młode
Po ukończeniu: uczestnik otrzyma Branżowy Certyfikat Umiejętności Zawodowych
Zapisy oraz pełna oferta szkoleń na stronie internetowej: https://www.bcugrodzisk.edu.pl/oferta-szkolen/