Przetwórca mięsa

Szkoły ponadpodstawowe i osoby dorosłe

SPC.04. Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
-
Przetwórca mięsa dokonuje rozbioru i wykrawania mięsa. Magazynuje i przygotowuje mięso do dystrybucji. Wykonuje prace związane z produkcją przetworów mięsnych i tłuszczowych. Ponadto magazynuje i przygotowuje przetwory mięsne i tłuszczowe do dystrybucji.
img

Chcesz wiedzieć więcej?

Pobierz pełny opis zawodu
Informator o zawodzie Broszura zawodoznawcza Dodatkowe informacje o zawodzie
Dane statystyczne

Wybierz:

Skala zapotrzebowania

Istotne zapotrzebowanie
Umiarkowane zapotrzebowanie
Brak danych
Źródło:

Preferencje uczniów w wyborze zawodu Przetwórca mięsa

Mapa szkół i placówek

Powiązane zawody
img
Wykonaj quizy i lepiej zapoznaj się z zawodem:
Quizy zawodoznawcze