Technik technologii żywności

Klasy VII i VIII szkół podstawowych

SPC.01. albo SPC.02. albo SPC.03. albo SPC.04. albo SPC.05.
SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
Technik technologii żywności produkuje wyroby cukiernicze (SPC.01) lub produkuje wyroby spożywcze z wykorzystaniem maszyn i urządzeń (SPC.02) lub produkuje wyroby piekarskie (SPC.03) lub produkuje przetwory mięsne i tłuszczowe (SPC.04) lub zajmuje się obróbką ryb i produkcją przetworów rybnych (SPC.05). Ponadto technik technologii żywności wytwarza produkty spożywcze. Organizuje przebieg procesów technologicznych w przetwórstwie spożywczym i nadzoruje przebieg procesów technologicznych w przetwórstwie spożywczym (SPC.07).
img

Chcesz wiedzieć więcej?

Pobierz pełny opis zawodu
Informator o zawodzie Broszura zawodoznawcza Dodatkowe informacje o zawodzie
Dane statystyczne

Wybierz:

Skala zapotrzebowania

Istotne zapotrzebowanie
Umiarkowane zapotrzebowanie
Brak danych
Źródło:

Preferencje uczniów w wyborze zawodu Technik technologii żywności

Mapa szkół i placówek

Powiązane zawody
img
Wykonaj quizy i lepiej zapoznaj się z zawodem:
Quizy zawodoznawcze