Technik usług kelnerskich

Klasy VII i VIII szkół podstawowych

HGT.01. Wykonywanie usług kelnerskich
HGT.11. Organizacja usług gastronomicznych
Technik usług kelnerskich sporządza potrawy i napoje w części handlowo-usługowej zakładu gastronomicznego. Wykonuje czynności związane z obsługiwaniem gości i rozliczaniem usług kelnerskich. Ponadto technik usług kelnerskich organizuje usługi gastronomiczne (HGT.11). Planuje i organizuje dodatkowe usługi gastronomiczne oraz planuje i nadzoruje pracę kelnera. Rozlicza usługi gastronomiczne.
img

Chcesz wiedzieć więcej?

Pobierz pełny opis zawodu
Informator o zawodzie Broszura zawodoznawcza Dodatkowe informacje o zawodzie
Dane statystyczne

Wybierz:

Skala zapotrzebowania

Istotne zapotrzebowanie
Umiarkowane zapotrzebowanie
Brak danych
Źródło:

Preferencje uczniów w wyborze zawodu Technik usług kelnerskich

Mapa szkół i placówek

Powiązane zawody
img
Wykonaj quizy i lepiej zapoznaj się z zawodem:
Quizy zawodoznawcze