Pracownik pomocniczy gastronomii

Klasy VII i VIII szkół podstawowych

HGT.04. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne
-
Pracownik pomocniczy gastronomii wykonuje czynności porządkowe w obiektach świadczących usługi gastronomiczne. Realizuje prace związane z przechowywaniem żywności. Wykonuje prace pomocnicze w pomieszczeniach produkcyjnych obiektu gastronomicznego. Ponadto wykonuje czynności pomocnicze związane z ekspedycją dań i napojów bezalkoholowych. Wykonuje także prace pomocnicze w części handlowo-usługowej obiektu gastronomicznego.
img

Chcesz wiedzieć więcej?

Pobierz pełny opis zawodu
Pobierz teraz
Dane statystyczne

Wybierz:

Skala zapotrzebowania

Istotne zapotrzebowanie
Umiarkowane zapotrzebowanie
Brak danych
Źródło:

Preferencje uczniów w wyborze zawodu Pracownik pomocniczy gastronomii

Mapa szkół i placówek

Powiązane zawody
img
Wykonaj quizy i lepiej zapoznaj się z zawodem:
Quizy zawodoznawcze